Ganska snabbt och lättlagat när man gjort det några gånger ..... nåt som jag själv gärna slänger ihop i brist på fantasi eller när det skall gå ganska fort. Väldigt enkelt och basic, men det uppskattas av familjen .... var och en får sedan smaksätta med mer soja eller sötsur sås

Ikväll fixade jag ett stort lass så att det skall räcka till flera middagar de kvällar jag kommer hem sent. Perfekt att laga mycket så det finns under veckan att värma. Självklart kan du ju halvera hela receptet om du vill. Kvällens middag gick på
ca 120 kronor .... men då räcker det till minst 7-8 personer ....
(17-20:- per portion)

Det finns några fler nudelrätter här på bloggen, grunderna är väl de samma,
men oftast tar jag vad som finns hemma, så de blir nästan aldrig helt identiska

Perfekt att frysa in i matlådor

Till denna jätte wok behövs (halvera gärna om du inte vill ha så här mycket mat):

250 gram Äggnudlar av en fastare sort
600 gram Skinkschnitzel eller färsk skinka
4 Ägg
1 Vitlök Solo eller 4 klyftor vitlök
1 dl Hoisinsås
3+5 msk Olja (raps eller oliv)
1 tsk Salt + 1 tsk Salt senare
1-1½ tsk Sambal Olek
4 tsk Soja
250-300 gram Vitkål
250-300 gram Skivade Bambuskott på burk

  • Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten
  • Lägg i nudlarna när vattnet bubblar och stäng sedan av plattan och ställ kastrullen åt sidan
  • Låt nudlarna ligga i det heta vattnet 5-7 minuter och svälla lite (eller tills de mjuknat något)
  • Häll av det varma vattnet och spola nudlarna under kallvatten så de inte klibbar ihop sig i väntan på stekning

  • Riv eller pressa vitlök
  • Strimla vitkålen
  • Strimla köttet i smala bitar

  • Värm en stekpanna eller wok med 3 msk olja
  • Fräs vitlöken tillsammans med köttet
  • Häll över hoisinsåsen

  • Krydda köttet med salt (ca 1 tsk), sambal olek och soja

  • Lägg i den strimlade vitkålen och bambuskotten
  • Vänd runt i köttet och såsen som bildas
  • Fräs allt tills vitkålen börjar mjukna lite

  • Häll över kött, grönsaker OCH den sås som bildas i en stor skål, för nu skall vi steka nudlarna (eller använd en ny stekpanna om du har)
  • Värm upp pannan igen med minst 5 msk olja
  • Häll i nudlarna och fräs dem en stund så de blir lite lätt krispiga. De får gärna få lite färg under stekningen, även om mina på bilden inte han få det ;-)
  • Knäck äggen över nudlarna och vänd runt blandningen tills äggen stelnar
  • Salta med ytterligare 1 tsk salt

  • När nudlarna "torkat" i stekpannan och allt ägg är stelt häller du över nudlarna till kött-, grönsaks- och såsblandningen

  • Vänd runt så att allt blandar sig
  • Låt varje middagsgäst sedan krydda mer om de vill med salt eller sambal olek. Godast är det om nudlarna toppas med soja eller sötsur sås