En vansinnigt god sallad när den är nygjord. Om du spar den i en kall kyl kommer baconfettet göra den lite tråkig eftersom fettet stelnar. Vet man med sig att salladen skall ätas i matlåda kan du tillsätta lite olivolja istället för baconfettet som smaksättare. Här kan läsa mer om vad pärlcouscous är


Du behöver till 2-3 stora portioner:

½ gul paprika
½ röd paprika
½ gul lök
1 tomat
1½ dl okokt pärlcouscous
1-2 pkt bacon (120 gram)
2 dl valfri sallad, kan vara blandsallad på påse

    

  • Koka pärlcouscous i rikligt med lättsaltat vatten ca 20 minuter. Överkok inte, för vitsen med pärlcouscous är att den skall ha lite tuggmotstånd
  • Stek under tiden bacon i små bitar, jag tycker det är godast med knaperstekt. Låt gärna några skivor stekas hela för att lägga ovanpå salladen vid servering
  • Hacka grönsakerna i små tärningar
  • När couscousen kokat klart häller du av vattnet och låter den svalna lite

  • Blanda alltsammans i en stor skål och ringla lite av baconfettet som blev kvar i stekpannan över salladen för sältan skull. Om du inte vill använda det fettet kan du använda olivolja och en nypa flingsalt istället
  • Servera med några knaperstekta baconbitar på toppen


Tips:

  • Om du är ensam att äta, halvera receptet så det inte blir så mycket över. Sallad är alltid godast nygjord.
  • Eller så sparar du bacon och couscous i små burkar och blandar ihop själva salladen när det är dags att servera den.
  • Att ha färdigkokt couscous, ris, pasta eller bulgur i kylen är alltid bra, för då har du grunden till goda sallader klara när du har bråttom