Underbara smaker av citron, lök, vinäger och olja. Otroligt nyttigt med bönor, som ger dig både långsamma kolhydrater och bra protein. Både jag och dottern älskar den här bönsalladen (och jag är vanligtvis inte en bönälskare)
Passar som tillbehör eller istället för vanlig grönsallad.
Som jag skrev i inlägget om hummus, så rekommenderas att skölja bönorna innan tillagning ... för din mages skull ;-)

Du behöver:

1 konservburk färdigkokta Stora Vita Bönor
½-1 stor Rödlök
½ dl Olivolja
½ dl Vitvinsvinäger
1 msk pressad Citron (färsk eller på flaska)
1 nypa Flingsalt

  • Skär rödlöken i tunna skivor/ringar
  • Blanda med de sköljda bönorna
  • Häll över olja, vinäger, citron och salt

  • Blanda väl och låt stå en stund så bönorna får dra åt sig de härliga smakerna
  • Bara att avnjutas !!!

Måste säga att salladen nästan är godast dagen efter ......