Enklare kan det inte bli ! Supersmarriga chokladbitar med en blandning av sött och salt.
Man KAN göra eget godis FAST det inte är jul ;-)

Använd choklad som du vet är fri från gluten, så kan du servera detta godis till alla dina gäster :-)


Till en form på ca 22 x 16 cm (20 x 20 cm) :

400 gram mörk Choklad (block eller finare variant)
30 gram äkta Smör
1 burk (397 gram) Kondenserad mjölk, INTE den karamelliserade varianten
1,5-2 dl saltade Jordnötter (grovhackade)

Bakplåtspapper till formen

  • Sätt en skål över en kastrull med lite vatten
  • Hetta upp vattnet så att du sakta kan smälta chokladen över vattenbadet (vattnet skall inte koka)

  • Häll kondenserad mjölk i skålen
  • Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i detta tillsammans med smöret
  • Rör runt medan det sakta smälter samman

  • Förbered formen med bakplåtspapper. Vik pappret snyggt i hörnen och se till att pappret sticker upp en bra bit på sidorna
  • Hacka jordnötterna grovt

  • Vartefter chokladsmeten smälter ihop så rör du allt kraftigare. När allt smält skall smeten vispas/röras blank och fin
  • Tillsätt lite mer än hälften av jordnötshacket, resten sparar du som topping på fudgen

  • När du blandat jordnötter med choklad är det bara att hälla över smeten i formen med papper
  • Fördela smeten jämnt i formen
  • Strö över resten av jordnötterna och tryck till dem lite så att de fastnar i chokladen

  • Sen är det bara att ställa i kylskåpet ..... det krävs några timmar för att fudgen skall stelna så pass att man kan skära den 

  • När chokladkakan har stelnat och är riktigt kall och hård är det bara att lyfta ur den ur formen med hjälp av pappret

  • Skär med vass kniv fina små bitar. Förvara dem i en burk med smörgåspapper mellen varje lager så att de inte smälter eller kladdar samman
  • Servera fudgen direkt från kylskåpet så de är riktigt kalla !