Prova att blanda i lite röda linser i riset när du kokar det. Den röda färgen kommer nästan helt att försvinna och tillsammans med vanligt basmatiris kommer de knappt att synas. De är snabbkokta och behöver inte blötläggas före. Egentligen behöver de röda linserna inte koka lika länge som riset, men jag slänger med dem från början ändå så de får tillräckligt med vatten att svälla i

Om du kokar ris för 4 personer kan du byta ut ½ deciliter ris mot ½ dl röda linser,
eller koka ris som vanligt men tillsätta ytterligare 1 dl vatten + ½ dl röda linser.
Salta vattnet som vanligt


Ett toppenbra sätt att få barnen att äta baljväxter plus
alla de vuxna som tror att de inte tycker om linser ;-)

Gårdagens recept innehöll linsriset som tillbehör till torsken ....
ingen märkte någon direkt skillnad efter att all sås hällts över riset ;-)

Röda linser tillhör tillsammans med bland annat bönor, jordnötter och ärtor familjen baljväxter och de är mycket rika på protein, fiber, mineralämnen och B-vitamin. Linser tillhör de långsamma kolhydraterna och tack vare sitt rika proteininnehåll är de mycket populära bland vegetarianer och personer som äter kolhydratfattig kost