En snabb, enkel och god vardagsrätt ... middag serverad på ca 20 minuter :-)
Tärna kycklingfilé och bryn på med paprika strimlor .... med en färdig pastasås
på burk slänger du sedan ihop kycklingsåsen medan pastan kokar :-)
Smaka av med salt och peppar .... svårare än så blir det inte !

Passar perfekt att göra dubbelt upp och frysa in i matlådor

Du behöver till 4 portioner :

Pasta för 4
3 kycklingfiléer
1-2 röda Paprikor
1 msk Olja
1 burk färdig Pastasås med Basilikasmak, ca 4 dl
(typ Barillas Basilico eller ICA:s pastasås på tetra med Basilikasmak)
½-1 tsk Salt
½ tsk Vitlökspeppar el. grovmalen Svartpeppar
Färska Basilikablad (kan uteslutas)

  • Tina kycklingfileérna något om de är frysta
  • Koka upp lättsaltat vatten till pastan

  • Koka pastan efter förpackningens tidsangivelser medan du gör kycklingsåsen

  • Strimla eller skär i småbitar 1-2 paprikor
  • Skär kycklingen i små kuber eller strimla den fint

  • Värm en stekpanna och lägg i kyckling, paprika och olja

  • Stek hastigt och krydda med salt och peppar
  • Glöm inte att smaka av såsen längre fram .... då kan du tillsätta ytterligare salt om du behöver

  • Häll pastasåsen med basilika över kycklingen och rör runt alltsammans

  • Låt såsen puttra några minuter så att kycklingen blir helt genomstekt
  • Hacka lite basilikablad och strö över såsen om du vill
  • Pastan bör vid det här laget vara klar och nu är det bara att lägga upp i skålar

  • Middagen klar på ca 20 minuter !!! Bättre kan det inte bli
  • Låt var och en eventuellt salta och peppra mer om det behövs

  • Spar resterna i matlådor och frys in .... eller laga dubbelt från början och fyll frysen med färdig mat till stressiga dagar