Den här goda fisksoppan slänger du ihop på max 20-30 minuter.
 När du lagat den några gånger kommer du att lära dig att testa med olika kryddor, grönsaker och mängder. Att använda vit fisk och räkor fungerar också väldigt bra. Använd den fisk som är billigast om du tycker laxen är för lyxig till vardags.


Så här gör du:

  • Koka upp en stor klick smör, 2 dl vitt vin, 2,5 dl matlagningsgrädde och 1-2 dl mjölk i en stor kastrull.
  • Under tiden skär du en eller två röda paprikor i tärningar och lägger ner i kastrullen. Låt paprikan koka med en stund så den blir lite mjuk.
  • Skär 2 laxfiléer i bitar och tärna ett paket crabsticks.
  • Lägg ner i soppan och krydda med lite salt och ev. vitlökspeppar. Ta lite åt gången och smaka av efter hand.
  • Fisken behöver bara koka några minuter om den är tinad, annars kan du räkna med att soppan skall bubbla ungefär 10-15 minuter, eller tills fisken faller isär när man trycker på den.

  • Om du tycker soppan är för lös/rinnig kan du vispa i en deciliter riven ost så den smälter ner i soppan. Det ger god smak och en krämigare konsistens.
  • Glöm inte att smaka av med salt och peppar under tiden (vill du ha lite sting i soppan kan du pudra lite, lite chilipulver över)
  • Soppan bör räcka till ca 3-4 portioner och går utmärkt att frysa in i matlådor.