Sött ska det vá, på Alla Hjärtans Dá
(för att äta detta alla andra dagar på året är inte att rekommendera, ha ha)

När sonen kom hem från Sälen förra veckan var han helt salig, inte för skidåkningen
i första hand, utan för att han fått smaka något riktigt gott, sa han :-)
På bråkdelen av en sekund hade han plockat fram ägg, mjölk och socker. När han
började rota i frysen efter formfranska förstod jag vad som var på gång.

Så, nu har vi på grund av gulliga bekanta introducerat ytterligare något
onödigt sött i familjen .... ha ha ... Så här gjorde vi våra Fattiga Riddare ....

Du behöver till 6 skivor:

2 Ägg
1 dl Mjölk
6 skivor Formfranska
2-3 msk Smör att steka i
Strösocker
ev. Kanel

  • Knäck äggen i en djup tallrik eller skål
  • Vispa sönder dem lätt och tillsätt mjölken
  • Vispa tills äggsmeten blir jämn

  • Förbered en tallrik med strösocker
  • Om du gillar kanel kan du göra en annan tallrik där du blandar kanel och socker
  • Se till att alla skålar och tallrikar står inom räckhåll, det går fort att steka fattiga riddare

  • Smält smör eller margarin i en stekpanna, spar lite smör till nästa stekomgång. Brödet skall inte stekas i torr panna, så kanske får du tillsätta mer smör efter hand
  • Använd inte högsta värmen då brödet kan brännas på ytan, vilket inte är gott
  • Doppa nu brödskivorna i äggsmeten. Vänd dem så båda sidorna blir indränkta i ägg och mjölk

  • Lägg det doppade brödet i stekpannan och stek en kort stund på varje sida (max 1 minut), bara så att bröd och äggsmet blir gyllenbrunt och lätt krispigt på ytan. Reglera värmen på spisen så att bröden får en jämn och fin yta utan att brännas

  • Vänd det färdigstekta brödet i strösockret eller i kanelsockerblandningen
  • Serveras direkt då bröden är godast varma