Lite mer ägg och lite mindre mjöl .... smyg i några extra kostfibrer och en
nypa bakpulver ... knappt så det märks, så har du en fluffig fin pannkaka :-)
Bäst blir det om du låter den stå en liten stund innan
servering, då hinner den sjunka ner lite och "sätta sig"

Gör efter det här receptet även om ni inte är så många ...
bara att frysa in i lagom stora portionsbitar och plocka fram senare

Inte den nyttigaste måltiden, men något som är enkelt, snabbt och billigt.
Därför brukar jag göra det bästa av situationen genom att göra på detta sättet.
Ibland serverar jag ytterligare bacon på sidan om och glöm inte grönsaker som tillbehör !

Du behöver till en stor långpanna (ca 6-7 portioner):

6 Ägg
12 dl Mellanmjölk (eller standardmjölk)
5 dl Vetemjöl
2 tsk Salt
1 tsk Stevia sötningsmedel (eller vanligt strösocker)
1½ tsk Psyllium kostfibrer (INTE frön)
½ tsk Bakpulver
minst 300 gram tärnad eller skivad Bacon

en stor klick margarin/smör att smörja formen med

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Knäck äggen i en stor skål
  • Vispa sönder äggen
  • Häll i ungefär hälften av mjölken och allt mjöl
  • Vispa smeten jämn och slät

  • Tillsätt resten av mjölken och vispa till en fin tunn pannkakssmet

  • Blanda salt, socker, bakpulver och psylliumfibrer i en liten skål bredvid och vispa sedan ner detta i smeten

  • Ge smeten några minuter att svälla och vispa den några gånger så det inte finns några klumpar av mjölet kvar

  • Smöra en stor långpanna med lite kanter ... måttet bör vara runt 35 x 40 cm ... Se till att smöra även högt upp på kanterna

  • Stek de färdigskurna bacontärningarna (eller små skivor om du vill)
  • Jag försöker steka på ganska hårt .... vill steka bort det mesta fettet

  • Häll den släta pannkakssmeten i långpannan
  • Fördela bacon över

  • Grädda pannkakan en bit ner i ugnen
  • I min ugn tar det ca 20-25 minuter med varmluften påslagen, men det varierar ju mellan olika ugnar (20-35 minuter). Håll ett öga på pannkakan i slutet så den inte blir för mörk. Pannkakan är färdig när smeten stelnat helt även på mitten och ytan blivit gyllenbrun och riktigt hög och fluffig
  • Låt pannkakan stå några minuter och vila innan du serverar den i lagom stora bitar. Servera gärna extra knaperstekt bacon till och en stor klick lingonsylt