Jag har gjort liknande recept tidigare, det här blir nästan en favorit i repris. Bland annat finns recept på  Het chilikorv med Oliver och Vitlök och Stark korv med Vitlök och Kapris .... nu är det dax igen att förbereda lite stark, väldoftande, korvtapas inför helgen :-) Recepten är ungefär de samma .... jag tar lite vad jag har och varierar lite från gång till gång. Läs igenom de olika recepten och gör den som känns passande för dig ....

Den här gången gjorde jag riktigt mycket, för jag vet att det går åt och den klarar sig många dagar i kylskåpet. För att riktigt få fram alla smaker bör du göra rätten så här ett par dagar innan, eller åtminstone en dag innan du skall bjuda på den. Självklart kan du halvera receptet ..... vi kommer att vara runt 8 personer som skall mumsa, så därför blev det en stor omgång nu .....

Jag brukar köpa blandade tyska och italienska korvar från bla. Lidl och Willys. De är billiga och smakar fantastiskt i såna här rätter. Finns ingen anledning att köpa svindyra delikatesser när du ändå blandar smaker hej vilt .... mycket mat för en acceptabel penning. Det enda som jag brukar tänka på är att det är hög kötthalt i korven .... inga hotdogs eller frukostkorvar precis ;-)

Till en stor skål med tapaskorv behövs :

900 gram blandade starka Korvar och Salami .... bratwurst, chorizo, vitlökssalami, ölkorvar
200 gram urkärnade Svarta Oliver
1 SOLO Vitlök eller flera vanliga klyftor
30-40 gram blad från Bladpersilja
1-2 krm Chilipulver
2 krm Vitlökspeppar
1 tsk Flingsalt (eller vanligt)
3 dl Olivolja
3 dl Rödvin
1 dl Rödvinsvinäger

  • Blanda olika starka korvar och salamin hej vilt
  • Plocka bort eventuellt skinn från de korvar som behövs

  • Skär korvarna i tunna skivor, "slantar"
  • Förbered bladpersiljan genom att plocka bort de grövsta stjälkarna, använd mest bladen
  • Mät upp oliver och hacka vitlöken

  • När alla ingredienser finns på plats skall du värma upp en stekpanna

  • Häll olivoljan i den varma stekpannan och fräs vitlöken lätt
  • Krydda med chili och vitlökspeppar

  • Låt alltsammans fräsa en stund i oljan så att smakerna frigörs och vitlöken blir gyllenbrun

  • Häll i din korv och salamiblandning, rör runt så att oljan och korven blandar sig

  • När korvarna börjat "svettas" och fettet frigörs ut salamin blandar du i bladpersiljan och oliverna

  • Häll över vinäger och vin
  • Salta lite lätt

  • Nu skall korvgrytan småputtra i minst 30 minuter .... gärna ännu längre så att vätskorna kokar in lite i korven (min stod på spisen och småbubblade i 50 minuter idag)

  • Nu kan du låta korven svalna och sedan ställa in den i en skål eller bunke med lock i kylskåpet. Där bor den bra i flera dagar och blir godare ju längre tiden går :-)
  • När du skall servera så tar du fram precis så mycket som går åt och värmer på den lätt i micron eller på spisen. Tapaskorven är godast att äta lite ljummen