Såg ett recept i ett reklamblad nyligen ... var bara tvungen att prova.
Det var tur det, för kexen var riktigt goda.
Med vitlöksost, kaviar eller bara riktigt smör på var det inga problem
att trycka i sig ett helt gäng. Visst innehåller det lite vetemjöl,
men med alla fröer så närmar det sig ett riktigt GI bröd
Men du .... tänk på att dom får igång magen ;-)  ;-)  ;-)

Du behöver :

1 dl Sesamfrön
1 dl Solrosfrön
½ dl Krossade Linfrön
2 dl Vetemjöl
½ tsk Salt
2 msk Olja
2 dl Vatten
Flingsalt

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Tillsätt vatten och olja
  • Rör blandningen till en smet, den skall vara lös ... tillsätt lite, lite vatten till om degen blir så tjock att den inte går att breda ut

  • Bred ut / smeta ut degen på en plåt med bakplåtspapper
  • Degen skall smetas ut ganska tunt så att kexen blir krispiga och spröda, därför måste degen vara lös och bredbar
  • Strö lite flingsalt ovanpå

  • Grädda mitt ugnen på 150 grader i ca 25 minuter
  • Ta ut plåten och skär i den storlek du önskar. Mina kex hade måtten 4 x 4 cm ungefär
  • Fortsätt sedan grädda kexen ytterligare 20-25 minuter, i samma värme och mitt i ugnen. Håll ett litet öga på kexen eftersom ugnar kan vara lite olika
  • Låt kexen ligga kvar på plåten eller galler och svalna helt när kexen är färdiggräddade

  • Kexen skall bli spröda och "knäckiga"
  • Servera som tilltugg, till ostbrickan eller som underbara små kex till fikat

  • Förvara i papperspåse eller öppet i en skål / brödkorg