Det är inte bara brödet som räknas !

Att äta grovt bröd är en självklarhet för många, men tänk på att ett mörkt bröd inte alltid behöver vara nyttigare än ett ljust. I många köpebröd tillsätts colorit, ett färgämne, en slags soja, som gör brödet mörkt och fylligt. Vi luras då att tro att brödet är grövre än det egentligen är.

Egentligen är det pålägget vi skall lägga större vikt vid. Snåla inte, välj mellan ost, skinka, kalkon, grönsaker, keso, mozzarella, leverpastej mm. Variera dina pålägg så du inte tröttnar och även så att kroppen får i sig olika näringsämnen. Det är så lätt att bara slänga på en ostskiva och sen så är det bra med det. Nej .... lägg stor vikt vid pålägget. 

Ordet protein kommer från grekiskans "proteos", vilket betyder det första, eller det viktigaste. Utan aminosyror från protein kan inte musklerna utvecklas oavsett hur hårt du tränar och sliter på gymmet. Proteinet är det som bygger upp musklerna och det finns inget näringsämne som ersätter proteinet för muskelutvecklingen. Om du inte äter tillräckligt med protein kommer effekten av din träning att utebli eftersom kroppen inte kan bygga upp sig. 


(Bilder lånade från nätet)