En ganska stark kycklingrätt, beroende på hur mycket sambal du hivar i. Med tillbehör som gräddfil och tacosås blir denna enchiladas en hit, det kan jag lova :-)


Du behöver till 5-6 stora enchiladas:

2-3 Kycklingfiléer
(mina är på bilden marinerade i soya och vitlök sen tidigare, tagna från frysen och tinade i kryddblandningen, men fungerar utmärkt UTAN marinering)
1 påse Tacokrydda
2 Tomater
1 stor Röd Paprika
1 Gul Lök
1 tsk Strösocker
ev. Salt och Peppar om man vill
3-4 dl riven Ost
5-6 Stora Tortilla bröd

  • Finhacka grönsakerna
  • Strimla kycklingen i ganska små bitar

  • Stek kycklingen lätt
  • Strö på tacokryddan och sockret
  • Fyll på med grönsakerna i stekpannan och rör om ordentligt så allt blandar sig

  • Lägg rikligt med kyckling röra på tortillabrödet
  • Vik ihop, även kanterna så att fyllningen inte rinner ut
  • Lägg rullarna/paketen i en ungnsfast form

  • Strö på rikligt med riven ost
  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Gratinera i ca 10-15 minuter eller tills osten fått fin färg
  • Servera med olika valfria tillbehör som tex gräddfil, tacosås, salsa, grönsaker, majs, oliver, tomater..... eller vad du tycker om


Fakta om tortillabröd

I Mexico och Centralamerika är det ett runt majstunnbröd som traditionellt klappas för hand av en majsmjölsdeg

Tortillan är basföda redan innan Columbus tid. Upptäcktes av Amerika och blev en ingrediens i många rätter så som tacos och enchiladas

I Sverige brukar tortilla avse tunt, mjukt, vitt bröd bakat på vetemjöl eller vitt majsmjöl. Brödet värms lätt, fylls på samma sätt som tacoskalen och
rullas eller viks ihop.