Undviker du kolhydrater ? Kör LCHF eller GI ???
Vill du få i dig bra fett och lite vitaminer på samma gång ?
Men samtidigt är du en gottegris som gärna tar en dessert eller fika ibland ?

Det går att kombinera .... hittade receptet i ett reklamblad för ett tag sedan
och provade på dottern och svärsonen idag ;-) Betyget blev klart godkänt !!!

Moussén blev riktigt krämig och jag tror att smaken hade höjts ytterligare om jag tillsatt
vaniljsocker som det stod i originalreceptet, men jag ville undvika kolhydraterna så jag stod över det.
Har ni kräsna barn .... tillsätt vaniljsockret, så slår inte avokadosmaken igenom lika mycket
.
Tänk på att göra desserten i samband med servering, absolut godast när den är riktigt kall

och fortfarande fluffig i konsistensen

Till 2 portioner behöver du bara :

1 stor eller 2 små Avakado (mjuk och mogen)
200-250 gram Frysta Hallon
2 msk Stevia Strö eller annat sötningsmedel utan kolhydrater
(1-2 tsk Vaniljsocker för den som vill ... Jag ville INTE)

  • Det enda du behöver göra är att lägga frysta hallon (spara gärna några hallon till garnering), avakadoköttet och sötningsmedlet i en mixer, blender eller matberedare och ös på för fullt
  • Kör tills du har en slät och jämn kräm


  • Moussén skall serveras direkt så den är kall och sorbé liknande i konsistensen. Spar den inte mer än någon timme eftersom även färgen påverkas lite

  • Servera den underbara Hallon & Avakado moussén i vackra skålar och dekorera med några hallon på toppen .... TOPPEN !!!