En fiberrik frukost gör att du orkar mer under dagen, både fysiskt och mentalt. Är du ingen stor grötälskare ? Prova ändå denna hallongröt, som med lite socker kan få dig att ändra uppfattning. Gröten är gjord på rågflingor och frysta hallon

Du behöver till en stor tallrik gröt:

1 dl Rågflingor (går bra med fiberhavregryn också)
1½ dl Vatten
1½ dl frysta Hallon
1 kryddmått Salt
1 tsk Strösocker (som givetvis kan uteslutas)

  • Mät upp alltsammans i en kastrull
  • Koka upp under omrörning
  • Låt småkoka i ca 5 minuter och rör då och då. Ofta går det att sänka värmen i slutet så gröten bara sjuder/sväller lite lätt

  • Eftersom jag tycker att frysta hallon i sig inte är så söta och smakrika som andra bär, fördrar jag att använda socker i gröten. Självklart är det ju nyttigast att klara sig utan, men jag tycker hallonsmaken kommer fram bättre med sockret (eller minimalt med sötningsmedel). Självklart får du en bättre smak och klarar dig bra utan socker om du använder färska, nyplockade hallon istället

  • Dekorera med några hallon och avnjut med kall mjölk