En lättlagad, snabb rätt som du slänger ihop med hjälp av ett par kycklingfiléer och några konservburkar. Ganska stark smak, så kokosmjölken rundar av fint tycker jag. Att det skulle smaka så mycket wasabi just håller vi inte riktigt med om .... men det va sting i den färdiga grytbasen.

Gör så här:

  • Börja med att koka riset enligt instruktionerna på risförpackningen. Under tiden som riset kokar har du hunnit färdigt med grytan
  • Strimla kycklingen i bitar

  • Hetta upp lite olja i en stekpanna
  • Fräs kycklingen tills den nästan är genomstekt (2-4 minuter)
  • Häll i en stor burk strimlade bambuskott eller 2 små. Det finns olika sorter, men jag gillar den som är finstrimlad.
  • Sen är det bara att hälla i en burk wasabi grytbas och en burk kokosmjölk. Rör om .... låt småputtra i 5-10 minuter

  • Servera grytan med jasminriset (eller ett fullkornsris)

Tips:

Naturligtvis går det bra att fräsa med olika grönsaker .... paprika, purjolök, salladslök, sockerärtor, vattenkastanjer .... Lär dig sedan efter hand att krydda eller salta om du önskar det. Precis som med receptet på kyckling i red curry är detta ett billigare alternativ än att köpa med en låda då och då .... Receptet räcker till ca 4 portioner. Går utmärkt att frysa in i matlådor