Köp färdig jordnötssås på burk och gör dina egna kycklingspett på 30 minuter.
Smaken är väl inte som på Thairestaurang, men funkar bra som vardagsmat, med lite kokt jasminris till. Kycklingspetten passar också som plockmat eller bara som lite tilltugg på kvällskvisten.


Du behöver bara :

  • Satay sås på burk, ca 350-400 gram. Finns i flera olika fabrikat
  • 2-3 stora Kycklingfiléer (eller så många du önskar, om du samtidigt ökar mängden jordnötssås)
  • Grillpinnar i trä

Gör bara så här :

  • Skär filén på längden i smala skivor
  • Trä upp kycklingbitarna på pinnarna
  • Lägg spetten i en ugnsfast form

  • Häll den färdiga såsen över kycklingen
  • Vrid runt spetten i formen, så att alla blir täckta av sås
  • Låt gärna kycklingen ligga i såsen 30-60 minuter för att få lite smak, men har du bråttom skjutsar du in formen i ugnen på en gång

  • Stek kycklingspetten på 225 graders ugnsvärme i 15-20 minuter
  • Vänd gärna runt spetten någon gång under stekningen
  • Överstek inte kycklingen, då blir den bara torr. Så här tunna kycklingbitar blir klara väldigt snabbt

Glöm nu inte att ta vara på den sötaktiga jordnötssåsen.
Doppa spetten i den eller använd som sås på riset