En enkel laxgryta med en lite sötaktig, men ändå smakrik sås. Använde Abbas Middagsklara Thaigryta för lax som grund. Med lite egna smakförstärkare så gick maträtten hem hos oss alla. Mycket snabblagat ... grytan blev klar före riset :-) Byt ut grädde mot mjölk och använd råris eller fullkornsris istället, så har du en riktigt proteinrik och nyttig maträtt

Du behöver till 5 portioner (går utmärkt att halvera receptet):

En stor påse Middagsklar sås för lax (Abbas Mild Thaigryta)
2 dl Matlagningsgrädde eller Minimatgrädde
4 portionsbitar Lax (frysta filébitar)
100-150 gram skalade Räkor (färska, på burk eller frysta färdigskalade)
1 paket Crabsticks
½ msk hackad Chili (jag körde med den frysta från Findus)
1 msk Citronsaft (färsk citron eller den på flaska)
½ tsk Salt
Jasminris, salt och vatten

Gör så här:

  • Börja med att koka ris enligt förpackningens instruktioner. Använd Jasminris eller något grövre ris om du vill det
  • Tärna laxbitarna i två centimeters kuber. Skär crabsticks i centimeters breda tärningar
  • Koka upp den middagsklara såsen, grädden, chilin, saltet och citronen i en hög stekpanna eller stor kastrull

  • Låt såsen koka några minuter och tillsätt sedan lax, crabstick och räkor
  • Koka 6-8 minuter. Om laxbitarna är frysta kommer det att ta ca 10-12 minuter
  • Smaka av .... behöver du mer av något ??? Salt, citron, chili ???

  • Servera med jasminris, fullkornsris eller bara med nybakta småfranska som du doppar i såsen
  • Passar utmärkt för matlådor och frys