Ett perfekt litet tilltugg, mumsigt fredagsmys eller bara ett
smidigt gottigott när det ska fixas någonting snabbt

Fyllningen kan varieras med stark ost, skinka eller tunt skivade oliver
som får smälta in i osten. Ikväll blev det bara ostfyllning rätt och slätt

Snabbt, lätt och ganska billigt tillbehör :-)

Du behöver :

Valfri mängd mjuka Tortillabröd
Riven Ost (ca 1-1½ dl per dubbeltortillas)

  • Lägg ut tortillabröd på bakplåtar med bakplåtspapper
  • Lägg en näve riven ost på varje skiva (1-1½ dl)
  • Fördela osten jämt över brödet och lägg sedan ytterligare en skiva bröd ovanpå

  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Grädda de dubbla bröden mitt i ugnen
  • Efter bara några minuter (max 4-5 minuter) börjar det övre brödet få färg och bli krispigt.
  • Ta ut plåten och klipp eller skär tortillan i trianglar

  • Vänd de små tortillabitarna upp och ner och fortsätt grädda ytterligare några minuter så att även den andra sidan blir krispig och får lite färg
  • Håll ett öga i ugnen för det tar bara några minuter ....

  • Servera ost tortillan ljummen eller kall