För att fläskkött skall smaka något vid tillagning så brukar jag förbereda det med marinad, långt i förväg. Är det extrapris på tex. fläskytterfilé så köper jag en stor bit som jag strimlar och marinerar. Sen fryser jag in det råa, marinerade köttet i påsar, några hundra gram i varje, för att sedan tina vid behov. Köttet blir både mörare vid stekning och får en helt annan smak tycker jag.

De färdigmarinerade köttstrimlorna tar jag sedan fram när jag exempelvis ska woka
eller göra en fläskrätt med färdig asiatisk grytbas ... mycket smidigt :-) Självklart kan du halvera detta recept om du inte vill göra så mycket på en gång, men jag är lat .... därför älskar jag att ha färdiga grejer i frysen ;-)
Mycket enkelt recept på NUDELWOK hittar du HÄR !!!


Så här gör jag:

ca 1-1,2 kg fläskkött, typ ytterfilé, fläskfilé eller skinka
1 dl Hoisinsås
Mycket pressad Vitlök
½ dl Olja
½ dl Sojasås


 

  • Skär bort alla sega delar och ev. fett på köttet
  • Finstrimla köttet

  • Lägg fläskstrimlorna i en bunke med lock

  • Fyll på med vitlök, hoisinsås, soja och olja
  • Blanda runt
  • Förvaras under lock i kylskåpet

  • Bäst är att det får stå över natten, men det funkar givetvis bra även om det bara står några timmar. Ju längre köttet får marinera, desto bättre resultat :-)
  • Det som nu inte går åt vid matlagningen, fördelar du i plastpåsar och fryser in. Skriv på påsen vad det är !!! Glöm inte att det är rått kött du fryser .... ha ha
  • Den här marinaden fungerar precis lika bra till kycklingstrimlor, strimlad biff, fläskfilé eller bitar av skinkstek. Ta det som är billigt och marinera mera !!!