Det här är livsmedel som alltid finns i mitt kylskåp och skafferi !
Med dessa livsmedel kommer man väldigt långt. Det är mat som har
lång hållbarhet och som är grunden till mycket av det jag lagar
.

Hoisinsås är fantastisk att marinera både kött och kyckling i.
Röd currypasta är vår favorit att krydda mat och grytor med.
Soya till såser, marinader och som är gott att ha på riset vid
matlagning av asiatiska rätter

Sambal Olek ... till asiatisk mat, i marinader, till kött och kycklingrätter.
Färdiga grytbaser måste bara finnas hemma. De finns på burk och kan förvaras i köksskåpet under lång tid .... sen bara att tillsätta fläskkött eller strimlad kyckling

Med bacon och pasta kommer man långt. Flera av mina rätter innehåller bacon.
Som tex. Pasta med bacon, tomat och oliver.
Gör en god pastasås, snabbt och enkelt med färdigkryddade pastasåser en bra bas vid olika pastarätter och du slipper tänka så mycket på kryddningen

Olivolja och vitlök .... ja, det har jag i det mesta :-) Det som innehåller mycket vitlök
är tex. Nettans röra, Vitlöksmarinerade kycklinglår, Vitlökssmör,
Hummus
och Kryddiga köttfärsspett

Oliver använder vi till mycket, oftast som tillbehör eller till pastasåser

Ingenting av detta blir förstört i första taget och ingen kan säga att man är utan mat.
Kyckling och färdiga portionsbitar av lax i frysen, så är middagen kirrad :-)