Lätt som en plätt bara du har minimuffinsplåt, småformar och en spritspåse.
Till frostingen är det dock bra med elvisp ..... muffinssmeten rör du bara för hand. Har du ingen muffinsplåt ....
se till att använda fasta, hårda formar så kakan reser sig uppåt istället för åt sidorna ;-)

Supergoda och läckra att servera på fikabordet eller som dessert.
Det syrliga från färskosten bryter av bra mot den lilla söta, saftiga kakan gjord på grädde :-)
Läs alltid hela receptet med instruktioner innan du startar ditt cupcakes bak


Du behöver till 24 små mini muffins:

3,5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
½ kryddmått Salt
1,25 dl Strösocker
1,5 msk Vaniljsocker
2,5 dl Grädde (helst vispgrädde)
2 Ägg
4 msk Rapsolja

Frosting:

200 gram Cream Cheese / Philadelphiaost naturell
100 gram mjukt, rumsvarmt äkta Smör
2 dl Florsocker
Karamellfärger .... här används blå och röd färg
Valfritt strössel

Spritspåsar med små taggiga spritsmunstycken
Muffinsplåt för 24 små formar
Miniformar/småbrödsformar
Elvisp till frostingen


  • Använd muffinsplåt (hittade en för minimuffins på Lagerhaus för 79:-). Fyll den med pappersformar i valfria färger eller som här rosa och blåa formar
  • Sätt ugnen på 200 grader

  • Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål

  • I en annan skål vispar du ägg, grädde och olja. Vispa tills äggstanningen blir jämn och slät

  • Häll ägg och gräddstanningen över mjölblandningen. Vänd runt så allt blandar sig. Rör inte allt för länge utan bara till smeten är jämn och fin

  • Fyll formarna med smet .... använd 2 skedar och skopa ner smeten (som är ganska fast). Smeten skall räcker precis till 24 småformar. Kul om du hittar formar i färger som matchar din frosting sen
  • Grädda ganska långt ner i ugnen i ca 10-14 minuter. Övergrädda INTE eftersom de då blir torra .... bättre att kakan är lite mjuk invändigt
  • Låt muffinsen kallna i formen när de är färdiggräddade

  • Under tiden som muffinsen svalnar kan du göra din frosting
  • Se till att smöret legat framme en lång stund så det är mjukt. Fungerar inte speciellt bra med hårt, kallt smör
  • Vispa smör, cream cheese och florsocker med elvisp så krämen blir riktigt slät. Det får absolut inte finnas smörklumpar kvar i krämen
  • Dela upp frostingen i två skålar
  • Färga den ena med blå karamellfärg (det krävs ganska mycket färg). Vispa tills färgen blivit jämn
  • Tycker du frostingen är lite lös ? Ställ kallt en stund så stelnar smöret lite och den blir lättare att spritsa snyggt

  • Den andra frostingen färgar du med röd karamellfärg till en behaglig rosa nyans
  • Har du gula eller gröna formar ??? Använd gul och grön karamellfärg !!!

  • Nu finns enkla engångsspritsar för frosting och grädd dekorationer. Helt perfekta eftersom det bara är att diska plastspritsen och slänga påsen efter användning. Helt klart värt den krona det kostar med engångspåsar

  • Fyll spritspåsen med kräm och spritsa med den taggiga plasttoppen
  • För lite kul effekt kan du använda strössel av olika slag på toppen (hittade fina minihjärtan i rosa på Lagerhaus som passade bra till de rosa)

  • Har du valt fler färger är det bara att fortsätta dekoreringen .... Bara att använda fantasin när du skapar :-)

  • Förvara dina minicupcakes kallt. Klarar sig bra flera dagar i kylskåpet :-)