Snabblagat till vardags eller fest !!!
På max 20 minuter har du fått till en god maträtt som kan
varieras beroende på vilken fylld, färsk pasta du väljer

Riktigt smaskigt med ett tjockt lager av seg, underbar mozzarella.
Tillaga i ugnsfasta portionsskålar som vi gjorde i fredags eller
använd en större ugnsfast form om du vill laga många portioner samtidigt


Till 2 stora portioner behöver du:

250 gram färsk fylld Pasta (jag hittade en underbar pasta på Lidl
som bara kostade 29:- och var fylld med spenat och ricotta)
3-4 dl färdig Pastasås tomatbas av något slag
(jag använde ICA:s pastasås med vitlök)
2 Mozzarellaostar á 125 gram
(blev ett väldigt tjockt lager ost, så du kan ta lite mindre om du vill)
Några kvistar Färsk Basilika (finns i krukor att köpa)
Grovmalen Svartpeppar
Salt

  • Koka upp en stor kastrull med vatten och lite salt
  • Välj om du vill tillaga den färdiga rätten i 2 stora portionsskålar eller i en större form (tänk på att det skall gå att ha dem i ugnen)
  • Glöm inte att slå på ugnen i tid (250 grader)

Pastan jag hittade var stor, fylld tortellini. 250 gram pasta betydde 12 pastaknyten .... vilket räckte gott och väl för 2 personer

  • När vattnet stormkokar lägger du försiktigt i dina pastaknyten och kokar dem efter förpackningens tidsangivelse (brukar vara mellan 3-5 minuter)
  • Häll direkt av pastavattnet när tiden är ute och spola av pastan med kallt vatten så att tillagningen avbryts

  • Häll lite tomatsås på botten av dina skålar
  • Lägg i pastan, hälften i varje skål
  • Fyll på med resterande tomatsås

  • Skär mozzarellan i skivor
  • Lägg mozzarellan som ett lock över pasta och tomatsås (jag använde en hel mozzarella till varje portion vilket blev ett riktigt tjockt, segt osttäcke. Jag tyckte det blev gränsfall mycket, men sambon njöt i fulla drag av all seg ost .... ha ha ha)
  • Pudra lite salt och svartpeppar över osten

  • Lägg några basilikablad på toppen (du kan skippa det och bara dekorera med basilikan efter gratinering)
  • Ställ in högt upp i ugnen på 250 grader
  • Gratinera tills osten smält och bildat ett krämigt, segt lock, ca 6-8 minuter
  • Ta ut skålarna från ugnen och använd värmetåliga fat att ställa skålarna på vid servering .... akta så du eller gästen inte bränner sig
  • Serveras direkt från ugnen med vitt bröd eller vitlöksbröd


(Jag orkade inte hela min portion utan sparade lite i kylen .... och jag kan säga att det
funkade hur bra som helst att värma på dagen efter .... mums mums)