" - Du kan väl göra dina röror som du brukar ? De är ju så goda ... "
Ja, visst är dom .... jag älskar att mixa ihop olika godsaker och använda
som dipp, sås, tillbehör till kött, kyckling eller färsbiffar.
Fick tipset till just den här röran av en granne för många år sedan.
Den har nu blivit ett stående inslag på alla grillfester, tapas kvällar och bufféer.

Du behöver:

1 burk Soltorkade tomater i olja (ca 250 gram)
1 Vitlök SOLO eller 2-3 vitlöksklyftor
1 liten burk Cremé Fraiche (2 dl)
(ev. salt)

Matberedare eller annan typ av mixer

  • Häll ingredienserna i mixern eller matberedaren. Du skall även använda oljan som tomaterna ligger i. Ser det ut att vara mycket olja i burken, spara lite på sidan och häll sen i det pö om pö när du ser hur konsistensen på röran blir
  • Sen är det bara att maxa .... Kör mixern på full hastighet och låt ingredienserna blandas till en slät cremé
  • Röran behöver sällan saltas. Allt beror på vilket märke av soltorkade tomater man köper. Oljan kan vara kryddad, saltad eller totalt neutral ... väldigt olika på fabrikat. Smaka av och tänk efter lite innan du saltar ... smakerna kommer fram alltmer ju längre tid som röran får stå sen

Tips:

  • Prova att rosta formfranska, skär på diagonalen och servera trianglarna att dippa med
  • Stek tunna baguetteskivor i olivolja och strö på flingsalt ... doppa i tomatröran eller gör eget vitlöksbröd
  • Passar otroligt bra till allt grillat kött och kyckling
  • Kan frysas in i små burkar och plockas fram vid tillfälle. Tänk bara på att den skall tina långsamt .... inte micras precis ;-)