Flera moment, men absolut ingenting svårt. Endast sambal olek, hoisinsås och soja som smaksättning. Som tillbehör rekommenderar jag Sweet Cili sås som passar utmärkt ihop med kycklingen och nötterna :-)
Ingenting starkt, om du inte väljer riktigt "hot" sweet chili sås till
.
Funkar jättebra att frysa in i matlådor

Du behöver till ca 4-6 portioner:

2 Kycklingfiléer
2 msk Soja
2 tsk Sambal Olek
250 gram Äggnudlar
1 Gul Paprika (100 gram)
1 Röd Paprika (100 gram)
1-2 Morötter
1½-2 decimeter av en Purjolök
2 msk Hoisinsås
2 msk Olja (till kycklingen)
½ dl Olja (till nudlarna)
3 Ägg
2 dl saltade Cashewnötter

  • Börja med att marinera kycklingen i sambal olek och soja
    (du kan också använda dig av DETTA RECEPT för att marinera kycklingen. Läs igenom och fundera på om det här är något som kan vara bra för dig att ha färdigt i frysen)
  • Låt sedan kycklingen så kallt under några timmar (minst 30 minuter i alla fall)

  • Förbered grönsakerna
  • Skär paprika och purjolök i tunna strimlor
  • Moroten är svår att få tunn och fin, så jag använder potatisskalaren och hyvlar långa bitar av moroten. Sen är det bara att kapa längderna i mindre bitar

  • Förbered nudlarna
  • Koka upp vatten i en kastrull
  • Lägg i äggnudlarna och stäng av spisen
  • Låt nudlarna ligga några minuter i vattnet och svälla
  • Häll bort vattnet

  • Nu är det dags att börja steka kycklingen
  • Strimla den marinerade kycklingen i små, tunna bitar
  • Stek i 2 msk olja under några minuter (så att kycklingen blir genomstekt)
  • Smaksätt med hoisinsåsen
  • Rör i alla grönsakerna och stek på ganska hög värme tills grönsakerna blivit lite mjuka
  • Häll över kyckling och grönsaker i en annan skål och ställ på sidan om en stund

  • Ställ tillbaka stekpannan eller woken på plattan och hetta upp ½ dl olja
  • Häll i nudlarna och låt dom stekas en liten stund så att oljan tränger in och får fin gyllene färg. Rör om hela tiden så att inte nudlarna bränns
  • Knäck 3 ägg över nudlarna (du kan använda många fler om du är ute efter protein eller den goda äggsmaken)
  • Rör ägg och nudlar i pannan tills äggen stelnat
  • Tillsätt nötterna och rör om

  • Nu är det dags att slutföra vårt mästerverk :-)
  • Du häller tillbaka grönsakerna i pannan/woken och blandar runt alltsammans

  • Servera direkt ur woken om du har en sådan, annars kan du lägga upp maten i någon skål eller på uppläggningsfat
  • Strö några cashewnötter på toppen
  • Servera med sötsur sås eller stark asiatisk sweet chilisås


Här hittar du ett annat recept på nudelwok !!!