Har odlat så otroligt mycket kryddväxter i år .... eller rättare sagt, när jag kom
hem från semestern så hade bladpersiljan tagit över 2 stora krukor ....
Frågade en granne i stugan vad hon brukar göra med sina örter och kryddväxter
förutom att använda de färska, till marinader och som smaksättning i matlagningen.
Svaret blev :  " - Olja ..... , klarar sig hur länge som helst i flaskor "

Smart ! Tack för tipset Åsa !!! Olja fick det bli :-)

Bara att pressa ner ren, torr, fin bladpersilja i en flaska med lock. Hälla över olivolja och stänga locket.
Låta stå i all evighet .... ha ha ha .... nej då, redan nu efter ett par dagar doftar det ljuvligt när jag lättar på locket

Gjorde snabbt detsamma med basilika bladen också :-)

Basilikan gav doft och smak väldigt fort, riktigt kul faktiskt.
Nu måste jag bara göra en god sallad så jag får ringla oljan över och njuta av smakupplevelsen