Panerade Vegetariska Bullar/Biffar
eller i pitabröd med massor av sallad och fetaost :-)
Här finns recept på en liknande variant av Veggobullar
200 gram Grillost/Hallomi
50 gram Bladpersilja
2 Ägg
½ msk Glutenfritt Ströbröd (eller vanligt)
3 msk Potatismjöl
1 tsk Bakpulver
½ msk Fiberhusk
Kryddor efter smak ..... jag använde:
½ tsk Flingsalt
½ tsk Vitlökspeppar
½ tsk Paprikapulver (söt paprikapulver)
Exempel på andra kryddor är örtsalt, örtkryddor, pepparmix, chili
Glutenfritt Ströbröd eller Panko att panera i (valfritt)
Rikligt med Rapsolja att steka biffarna i
- Använd en matberedare för att få smeten riktigt slät och fin
- Öppna konservburkarna med förkokta kikärtor. Häll bort spadet och skölj dem noga under rinnande vatten
- Riv morötter fint med rivjärn och måtta upp ca 100 gram
- Plocka bort de allra grövsta stjälkarna från bladpersiljan
- Lägg alltsammans i matberedaren .... kikärtor, morötter, bladpersilja och grillost
- Mixa sönder ingredienserna
- Eftersom smeten fortfarande är torr kan du behöva stänga av mixern och peta ner hacket från sidorna några gånger .....
- När detta är finfördelat i mixern tillsätter du ägg, ströbröd, fiberhusk, potatismjöl och bakpulver
- Mixa vidare till en jämn smet
- Det kan vara svårt att smaka av en sån här smet på kikärtor så börja med lite lagom med kryddor .... du kan använda mitt förslag på smaksättning till att börja med
- Blanda smeten ordentligt
- Sätt plastfolie på bunken eller lägg över smeten i en annan skål. Ställ in i kylskåpet ca 10-15 minuter
- Är du osäker på smaken ? Provrulla några runda små bollar och stek försiktigt i olja en stund (se instruktioner nedan). Provsmaka och avgör om du vill krydda ytterligare
- Om du är nöjd med smaken (osten brukar ge bra med sälta i sig) är det bara att börja rulla på ..... jag gjorde båda varianterna, dels som köttbullar och dels som hamburgare
- För en krispigare yta kan du rulla bullarna /biffarna i ströbröd eller panko innan du steker dem
- Sen är det bara att börja steka ! Värm upp rikligt med rapsolja i en stekpanna, dock inte för hett då bullarna bränns vid och insidan inte hinner bli klar ....
- Var försiktig med den stänkande, heta oljan ....
- Stek/fritera i omgångar och vänt bullarna/biffarna ofta. Ytan skall bli fint gyllene och krispig, kanske måste du fylla på med lite mer olja under tiden
- Låt bullarna och biffarna rinna av på hushållspapper innan du lägger upp i skål/fat
- De är helt klart godast nystekta .....

Skall snart plocka fram grillen, så då får det bli test om det funkar på det sättet också (utan oljan) .... får väl använda stekhällen på grillen. Skall bli spännande. Kom gärna med tips och förslag på hur man grillar veggobiffar bäst :-)
Taggat med:
3 kommentarer | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar
Föregående inlägg: Ugnsbakad Spenatfylld Kyckling (lätt som en plätt)
Nästa inlägg: Det händer saker i livet ....
Tack för bra recept.
Jag skriver om mode. Gå gärna in på min nya blogg
loveit2.bloggo.nu/
Gillat din
Håller med, såg jättegott ut. 👍😀
Det finns massor av härliga vegetarisk rätter, min dotter är vegetarian, jag ska visa henne detta recept ser så gott ut !
kram från mig :)