Inget går upp emot att baka egna pizzabullar. Skippa Gorbys piroger och panpizzor för micron. När du bakat bullarna några gånger lär du dig lätt att variera fyllning. Skinka, bacon, champinjoner, stark ost, vitlök, örter eller vad  som helst du tycker är gott. Förvaras i kylen, men kan också frysas in för att värmas vid mellis dax.

15-18 pizzabullar till priset av 3-4 Gorbys .... billigt OCH enkelt :-)

  • Degen gör du genom att blanda ut ½ paket jäst (25 g) med 2,5 dl ljummet vatten.  Tillsätt 2 tsk salt, 1 msk olja (oliv el. raps) och 7-8 dl vetemjöl. Ibland har jag bakat med hälften vetemjöl och hälften fint rågmjöl för att få fiberrikare bullar.
  • Blanda/knåda degen så den blir slät och fin. Låt den jäsa i ca 1 timme under en bakduk.
  • Förbered fyllningen som består av 1-2 paket knaperstekt bacon i bitar, ca 1-1½ dl tomatsås (här kan du blanda krossade/passerade tomater med ketchup och pizzakrydda eller köpa färdigkryddad pastasås med örtkryddor), skivad eller riven ost, pizzakrydda.

  • När degen jäst klart kavlar du ut den på mjölat bakbord till en rektangel.
  • Bred tomatsås/pizzasås på 2/3 av degen. Lägg ut baconbitar och ostskivor/riven ost ovanpå.
  • Rulla ihop till en rulle ... precis som vid vanligt bullbak.
  • Skär rullen i 2 centimeters skivor och lägg varje bit i en stor bullform.

  • Låt bullarna jäsa i sina formar på en bakplåt i ca 20-30 minuter.
  • Nu kan du pensla pizzabullarna med uppvispat ägg och pudra på lite pizzakrydda (om du inte kryddat insidan av rullen).
  • Grädda bullarna i 225 grader ca 8 minuter, långt ner i ugnen. Håll koll så de inte bränns. 

Ät ljumna !!!!!