Enklast tänkbara vitkålssallad !!!
Innehåller mycket mineraler och vitaminer
Riktigt rik på speciellt C-vitamin, perfekt i förkylningstider

Du behöver till 4-5 portioner :

350 gram Strimlad Vitkål
½-1 dl inlagd Paprika på burk
2 msk Paprikaspad från burkpaprikan
1 dl Rapsolja
1 dl Vitvinsvinäger
1 kryddmått grovmalen Svartpeppar
1 kryddmått Salt

  • Strimla vitkålen fint. Enklast är att använda en osthyvel. Det är svårt att skära vitkål riktigt tunt annars
  • Lägg vitkålen i en skål
  • Lägg paprikan över vitkålen
  • Salta och peppra

  • Tillsätt spad, olja och vinäger
  • Blanda väl
  • Låt gärna stå i kylen en stund innan servering så att vitkålen blir lite mjukare

Tips :

Pizzasallad blir bättre om den får stå. Den klarar sig nästan en vecka i kylskåp, så gör en riktigt stor omgång så att det finns till flera dagar på en gång

Ett bra sätt att blanda salladen är att lägga den i en burk med lock. Då kan du gå och skaka den lite då och då så att dressingen blandas med vitkålen bättre

Pizzasallad kan man äta till många olika rätter, inte bara pizza. Gott till pastarätter, varma mackor och grillad kyckling