Rosa, kärleksfulla Alla Hjärtans Dags Maränger !
Enkelt recept och snygga att bjuda på. När jag ändå var i farten,
spritsade jag ut lite hjärtan som jag kommer att använda till
små glassbakelser den 14 februari :-)
DET är KÄRLEK !!!

Du behöver till ca 50 små marängtoppar :

3 äggvitor (eller 1 dl äggvita på flaska)
2 dl Strösocker
1 kryddmått Ättika
2 tsk Vaniljsocker
10-15 droppar Röd Hushållsfärg (karamellfärg)

  • Häll äggvitor i en bunke och vispa på full effekt under 2-3 minuter
  • Blanda sedan under omrörning ner ättika, strösocker och vaniljsocker
  • Fortsätt vispa på full effekt tills äggvitorna är riktigt hårda

  • Droppa ner den röda färgen så vitorna färgas rosa. Du kan droppa i så mycket som du tycker blir fint
  • Blanda runt så att smeten blir jämt rosafärgad
  • Du vet att du vispat äggvitorna tillräckligt när du kan vända bunken upp och ner utan att något droppar ur .... kolla in bilden, där ser du att smeten är så hård att den fastnat i vispen

  • Förbered 2-3 bakplåtar med bakplåtspapper på
  • Ta fram en spritspåse (engångs eller flergångs) och montera på en liten fin taggad sprits. Ju mindre spritsöppning du väljer ju finare blir topparna
  • Fyll påsen med din hårda marängsmet
  • Tryck ut den luft som eventuellt bildas i påsen och vrid runt överdelen så att ingenting lyckas tryckas uppåt medan du spritsar

  • Nu är det bara att spritsa på !!!
  • Lek med former och storlekar om du vill, men tänk på att inte blanda storlekar på samma plåt, eftersom det då blir problem att få marängerna jämt gräddade

  • Jag spritsade 2 plåtar med toppar, sen spritsade jag en plåt med små fantasihjärtan .... tänkte att de kommer väl till pass på torsdag (med lite glass, grädde och hallon på .... mums)

  • Om du har varmluftsugn gräddar du 2 plåtar samtidigt på 100 graders ugnsvärme i ca 45-60 minuter. Använder du vanlig ugn så gräddar du endast en plåt i taget 125 grader, men med samma gräddningstid
  • Efter 45-60 minuter "offrar" du en maräng genom att provsmaka .... hur skall man annars veta om den är klar invändigt ;-) Marängen skall vara torr och krispig på ytan och mjuk invändigt, INTE lös. När du tuggar på den skall marängen bli lite lagom seg i munnen .... DÅ är dom klara !!!! (annars låter du marängen stå kvar i ugnen en stund till)

Låt marängerna kallna helt innan du lägger över dem i skålar,
burkar eller påsar. Förvara i rumstemperatur