Säkert den vanligaste och mest omtyckta kakan numera. Jag tror nog ALLA har ätit av den och visst är den väl god ? Hade faktiskt glömt bort att denna härliga kaka också kallas "Kärleksmums", vilket låter mycket godare än Snoddas :-)

Gör en stor långpanna, då blir det många härliga bitar.
Frys in och mumsa sedan när du vill .... busenkelt


Du behöver (till en sats):

150 gram smält margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Till glasyren:

75 gram smält margarin
1-2 msk kallt kaffe (eller bara vatten)
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
ett par deciliter kokos till garnering

Välj att använda en ugnsfast fyrkantig form 25x35 cm (en sats smet) eller en stor djup långpanna 35x45 cm (dubbel sats). Om du gör dubbel sats så behövs det lite mer av glasyren, ca 1½ sats. Jag gillar att köra på dubbel sats i en stor långpanna eftersom bitarna blir så höga och fina. Dessutom har vi inga problem med att göra av med godbitarna ;-)

Gör så här :

  • Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, helst med elvisp
  • Tillsätt vaniljsockret, kakaon, mjölet och bakpulvret omväxlande med det smälta margarinet och mjölken
  • Vispa till en slät smet

  • Klä formen/plåten med bakplåtspapper
  • Häll smeten i formen
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 15 minuter (lite längre tid, 20-25 min. för en stor långpanna)

  • Nu skall kakan svalna lite
  • Gör under tiden glasyren genom att blanda alla ingredienser till en slät blank kräm
  • Bred glasyren över kakan och strö på rikligt med kokosflingor

  • När glasyren börjat stelna lite så skär du kakan i bitar.
  • Lägg chokladrutorna i stora burkar med papper mellan varje kaklager
  • Går perfekt att frysa in