Ibland är det skönt att få klämma i sig något snabbt och lite onyttigt ....
men man kan ju ändå göra det bästa av situationen och fixa det själv :-)
Efter julmat och släktmiddagar är det ganska skönt att bara steka på en färdigköpt
ostschnitzel, slänga in lite potatis i ugnen och köpa en färdig sås från kyldisken ;-)


  • Klyfta så många potatisar du önskar
  • Dela potatisen i 4-6 klyftor vardera
  • Lägg i ugnsfast form och häll lite olivolja eller flytande margarin över .... eller både och
  • Strö flingsalt över
  • Stek potatisen mitt i ugnen på ca 225 grader, 20-30 minuter

  • Under tiden steker du färdiga schnitzlar, som du finner i butikens frysdisk, i rikligt med margarin eller smör
  • Schnitzlarna är färdiga när de fått fin färg och har en krispig yta, vänd dem ofta under stekningen så de inte bränns

  • Servera potatis och schnitzel med lite grönsaker och färdig sås .... jag rekommenderar Erik Lallerstedts såser på burk, otroligt goda. Pepparsåsen eller bearnaisen fungerar fint till schnitzel


Inte speciellt nyttigt, men snabbt, enkelt och gott nån gång ibland :-)