Perfekt tillbehör till sallader, kött, tapas, bulgur,
som pålägg på knäckebröd och som grönsaksdipp.
En bra och nyttig proteinkälla och med långsamma kolhydrater.
För att inte magen skall reagera så mycket .... ;-)
..... skölj alltid bönor och kikärtor innan de tillagas

Du behöver:

1 konservburk färdigkokta Kikärtor (superbilligt)
1 näve Bladpersilja
½ Citron (eller 1 msk citron på flaska)
½ SOLO Vitlök (eller 2-3 vitlöksklyftor)
1 kryddmått Salt
1-1½ dl Olivolja

Gör så här:

  • Skölj kikärtorna under rinnande vatten
  • Blanda kikärtor, bladpersilja och vitlök i en mixer

  • Kör på hög hastighet så alltsammans blir till en grynig massa. Peta ner det som fastnar på kanterna i mixern, så att allt hackas ordentligt
  • Pressa i citron och salt

  • Låt mixern gå igång på full effekt, samtidigt som du sakta strilar ner olivoljan i mixern. Fyll på tills du får en slät kräm/röra
  • Smaka av (salta och pressa mer citron efter din egen smak)
  • Låt gärna stå en timme innan servering så att smakerna framhävs ordentligt

Tips:

  • Hummus kan med fördel förvaras i kylskåp 4-5 dagar. Använd burk med tätslutande lock
  • Om det blir hummus över, kan man faktiskt frysa in den. Jag brukar göra lite extra och ha en burk i frysen att ta fram om jag saknar pålägg, sås eller dipp nån gång
  • Hummus är ett suveränt tillbehör för de aktiva, de som tänker på sin vikt och kanske vill äta mat med lågt GI