Även i dom bästa familjer kan det behöva gå fort ibland. Jag har tidigare provat färdigsåser från kyldisken och några av dem är riktigt goda. Fördelar: Lång hållbarhet, bra att ha hemma i kylen när det skall gå undan ... tillsätt så mycket lax och räkor du har råd till ... gör dubbelt upp och frys in i matlådor.

Den här Vitvinssåsen med smak av saffran och tomat var riktigt, riktigt bra tycker jag. Vill du kan du tillsätta en skvätt grädde också vilket höjer smaken ytterligare. Välj om du vill göra lika mycket som jag gjorde här (7-8 portioner) eller om du klarar dig på en påse sås (alltså halva mängden)

Ingredienser:

ca 500 gram Spagetti (+ salt till kokvattnet)
2 påsar ABBA Middagsklar Vitvinssås med Saffran och Tomat (375 g/st)
4 portionsbitar Laxfilé (fryst och tinad)
3-4 dl Färdigskalade Räkor, frysta eller i lake
(kan uteslutas om det inte finns ekonomi till de)
ev. 2 dl Grädde

  • Det är nästan så såsen hinner bli klar under tiden du kokar spagettin .... så börja med att koka upp pasta vatten med lite salt i en stor kastrull
  • Lägg pastan i det kokande vattnet och följ koktiden på förpackningen (överkoka inte pastan då det är bättre att såsen får sugas in i pastan sen)

  • Skär den lätt tinade laxen i kuber

  • Använd en stor stekpanna, wok eller kastrull
  • Häll i påsarnas innehåll och värm upp såsen tills den börjar puttra lite lätt

  • Lägg i laxbitarna
  • Vänd runt försiktigt och låt såsen täcka fisken

  • Häll över räkorna (gör ingenting om de är frysta)

  • Låt såsen puttra i ca 5 minuter så att laxen blir genomkokt
  • Häll under tiden av pastavattnet om du inte redan gjort det

  • Blanda nu pasta och sås försiktigt så att all pasta blir täckt med sås

  • Om du vill lyxa till det ytterligare tillsätter du ett par deciliter grädde och rör runt tills allt är genomvarmt