Enklare kan det inte bli ! Till och med för den mest okunnige hemmakocken ;-)
Denna skinkgryta är mild, med smak av paprika och senap. En lätt vardagsrätt som blir klar lika fort som det tar att koka potatisen, riset eller pastan till. En rätt på max 40 minuter men som klarar sig ganska bra för sig själv i ugnen.
Vet att jag lagade denna gryta flera gånger för många år sedan, men att jag då hade nån matsked soja i för färgen och sältan skull

Du behöver :

500 gram färsk skinkstek/fläskytterfilé/skinkschnitzel
1 Röd Paprika
1 Gul Paprika
2 dl Vatten
3 dl Vispgrädde eller Matlagningsgrädde
2 msk Vetemjöl
3-4 msk Senap (mer om du vill ha ytterligare senapssmak)
1 tsk Salt
1 kryddmått Svartpeppar
ev. 2 tsk Soja (valfritt)

  • Strimla fläskköttet
  • Lägg det i en ugnssäker form

  • Kärna ur paprikorna och strimla dem i ungefär samma storlek som köttet
  • Blanda kött och paprika strimlor i formen

  • Rör samman grädde, vatten, senap, salt, peppar och vetemjöl, skaka gärna ihop detta i en shaker eller vispa ordentligt. Ta och provsmaka redningen, alla senapssorter är olika, så du kan komma att behöva tillsätta ytterligare om just din sort är väldigt mild

  • Häll redningen över kött och paprika
  • Ställ in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter

  • Efter ca 20-25 minuter är grytan klar
  • Under tiden har du hunnit koka ris eller potatis. Att pressa nykokt potatis till fläskgrytan är super gott och ser läckert ut

Tips !!!

Med ris till blir det perfekta matlådor att ha i frysen
Med pressad potatis blir det lite festligare
Med lite mer senap, peppar och en skvätt soja i såsen blir den mer smakrik
Fyll ut med mer paprika om du saknar kött ....
Använd riktig vispgrädde för ännu krämigare sås