Färsk pasta med en krämig färskostsås och stekt bacon

Med 4 enkla ingredienser har du middag på under 15 minuter till 3-4 personer !!!!

Mycket vitlök och färskostsmak utan en enda krydda. Servera nylagad och riktigt varm.
När rätten svalnar blir osten hårdare igen, så skall du spara en matlåda eller frysa in
till senare, tillsätt mera mjölk när pastan börjar svalna. Eventuellt behöver du salta lite om du
tycker såsen blir för "lam" när du späder den med mer mjölk ....


Du behöver bara:

250 gram färsk Pasta (tagliatelle el. fettuccini)
2 pkt Bacon (ca 280 gram)
2 pkt Cream Cheese med vitlök och örter, ca 400 gram
(tex. ICA:s egen eller Philadelpia)
2 dl Mjölk (mer om du skall spara rester eller göra matlådor)

  • Börja med att koka upp rikligt med vatten som du saltar lite lätt
  • Färsk pasta skall bara koka ett par minuter (beroende på fabrikat)

  • Skär bacon i centimeter stora skivor
  • Bryn bacon i het stekpanna, stek den ganska hårt så några bitar blir riktigt knapriga

  • Klicka ner all färskost i pannan
  • Låt osten smälta ner runt det knaperstekta baconet, rör hela tiden så inte såsen fastnar i pannan

  • När pastan är klar häller du av pastavattnet

  • Häll den nykokta, heta pastan över såsen i stekpannan och rör om väl så allt blandar sig

  • Fyll på med mjölk så att såsen inte blir alltför tjock
  • Om du skall spara mat i kylen är det bra om du häller på ytterligare mjölk när du tagit för dig det du skall ha nu ..... (annars blir pastasåsen för tjock)

  • Jag tyckte inte det behövde kryddas någonting eftersom osten och baconet gav rätten det som behövdes .... men smaka av .... kanske du vill salta eller peppra ???

  • Servera rykande het !!!