Jag har tidigare skrivit om potatisgratäng på påse ... nåt man skäms över att använda,
men som är så himla smidigt ibland. När det är bråttom eller man vill ha något festligare
utan större ansträngning kan det vara bra att ta till detta fuskmedel ;-)

Gör som jag, riv vitlök, skiva lök och blanda i lite ost och hackad basilika,
så kan man nästan tro att man gjort den själv ... fniss

Använd Potatisgratäng på påse
Ett par gula Lökar
1-2 stora Solo Vitlökar (eller många vanliga klyftor)
Ett par deciliter riven stark Ost
Färsk Basilika från kruka

Några kryddiga Korvar (chorizo eller bratwurst)

  • Skiva löken tunt
  • Pressa vitlöken
  • Blanda ner detta med händerna i den färdiga gratängen som du hällt upp i en
    ugnsfast form

  • Hacka basilikan lite och blanda i den tillsammans med den rivna osten i gratängen

  • Gratinera potatisgratängen i 225 graders ugnsvärme i ca 20-25 minuter
  • Om du vill kan du strö på lite extra riven ost efter halva tiden, så får du en fin
    gyllenbrun yta
  • Dekorera med några basilika blad

  • Stek kryddstarka korvar till och avnjut en väldigt enkel, men god middag !!!