Stora Amerikanska Choklad Cookies
Superlätta att göra och superlätta att äta upp ..... ;-)
Receptet kom med i bloggen redan för 2 år sedan (Mega Sega Chocolate Chip Cookies) .....
men det är hög tid att lyfta det igen, med lite justering och nya foton
2 Ägg
2,5 dl Brun Farinsocker
3 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Strösocker
7 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
5 msk Kakao
250 gram av Vit & Mörk Choklad
(blockchoklad duger naturligtvis också bra)
- Smält smöret försiktigt ....
- Vispa ihop ägg, farinsocker och vaniljsocker i en bunke, gärna med elvisp eller assistent
- Tillsätt de smälta smöret och fortsätt vispa till en fluffig fin smet
- Blanda de torra ingredienserna, strösocker, mjöl, salt, bikarbonat och kakao i en skål på sidan om
- Tillsätt nu mjölblandningen i ägg och smörsmeten
- Jobba ihop alltsammans till en tjock kladdig kakmassa ..... lättast med maskin eller elvisp, men du kan givetvis även knåda för hand också
- Kakdegen blir fast, blank och fet .....
- Lägg degen på ett lätt mjölat bakbord och platta ut den något
- Låt degen svalna lite på bordet så inte chokladen som vi snart skall tillsätta smälter .....
- Hacka under tiden vit och mörk choklad i småbitar
- Strö över chokladhacket på degen
- Vik in kanterna och knåda snabbt och försiktigt in chokladbitarna i degen. Om du knådar för länge blir degen varm igen och chokladbitarna börjar smälta och det blir väldigt kladdigt .....
- Lägg bakplåtspapper på några ugnsplåtar
- Värm upp ugnen till 175 grader
- Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor .... så varje kakboll du skall rulla blir nästan stor som en klementin/mandarin. Du kan också göra lite mindre kakor, typ golfbollar, och då räcker degen till 25-30 kakor
- Lägg 6-7 chokladbollar på varje plåt, de flyter ut mycket i ugnen sen ....
- Platta till kakbollarna lite innan du gräddar dom
- Grädda en plåt i taget, mitt i ugnen
- Kakorna skall gräddas i ca 10 minuter. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies
- När du tar ut plåten skall kakan fortfarande vara lite mjuk och seg, den stelnar till sen när den svalnar
- Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar
Taggat med:
1 kommentar | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar
Föregående inlägg: Kokosplättar ... ett mjölk & glutenfritt alternativ
Nästa inlägg: Kladdkaka med Kola, Nötter & Marshmallows
Tror du man kan byta ut farinsockret mot muscovadosocker ?