Smakrik bulgursallad som kan ätas både kall eller ljummen
Med smaker från persilja, vitlök, citron och mynta passar detta tillbehör perfekt
till Kryddiga köttfärsspett eller grillat. Å du, glöm inte tzatzikin ;-)
Vi är måttligt förtjusta i mynta, så jag har minskat ner på denna krydda.
Självklart kan du använda betydligt mer om du vill

Lätt att tillreda, bara att koka bulgur och hacka grönsaker ...

Du behöver:

2 dl bulgur
4 dl vatten
1 tsk salt
2 tomater
1 gul paprika
4-6 salladslökar
1-1½ tsk finriven vitlök
2-2½ dl finhackad bladpersilja (inte vanlig persilja)
½ dl olivolja
½ pressad citron eller 2 msk citron på flaska
1 msk torkad mynta eller ½ dl färsk hackad mynta

  • Koka upp vatten och salt
  • Häll i bulgur och låt den koka i 2 minuter
  • Sätt lock på kastrullen och stäng av värmen på spisen. Låt grynen nu svälla i 5-10 minuter

  • Förbered grönsakerna
  • Kärna ur tomaterna och hacka dom i fina bitar
  • Gör likadant med paprika och salladslök. Glöm inte att även använda den gröna delen på salladslöken
  • Finhacka bladpersiljan. Jag brukar skölja den, rulla ihop knippet till en rulle och finhacka. Även stjälkarna kan följa med så länge det är små fina bitar
  • Riv vitlök och blanda i olivoljan
  • Blanda nu alltsammans med den avsvalnade bulguren

  • Pressa citron över salladen, krydda med myntan och salta lite lätt
  • Rör om väl och lägg upp på ett fint fat. Dekorera med några persiljeblad
  • Går bra att förvara i kylen flera dagar