Gillar du Indisk mat eller är du bara sugen på att prova ?
Köp färdiga kryddmixer så kan du laga din Tandoorikyckling
med Ris, Raita, Naanbröd och Mango chutney hur lätt som helst. 

Från att jag nästan inte visste vad färdiga kryddmixar var (förutom tacokrydda då),
så har jag med den här matbloggen börjat testa olika produkter från butikshyllorna.
Ingenting går ju att jämföra med riktig mat, lagad från grunden, men jag måste
nog ändå ge den här Tandoorimarinaden bra betyg :-)

Ät kycklingen med ris eller bara sallad. Nyfiken på de indiska smakerna ?
Prova då tillbehören som finns i samma fabrikat .... jag har fixat lite instruktioner
till dessa också, bara att börja scrolla ner 

Till kyckling för 4 personer behöver du :

1 kg Kycklingben eller Kycklingdrumsticks
2 påsar Tandoori Chicken Spice Mix (Santa Maria)
Det blir mycket marinering på 2 påsar, så du kan absolut nöja dig med en ....
men vi tyckte det var gott att blanda "tandooriröran" med riset
(det blir som en pasta, kräm, sås efter stekning)

2 dl Matlagningsyoghurt (turkisk el. grekisk yoghurt)
Använder du bara en påse kryddmix räcker det med 1 dl yoghurt
Smör

Köp tillbehören om du önskar:

1 påse Raita Spice Mix (Santa Maria)
Mer av Matlagningsyoghurten
Ett paket Naanbröd (Santa Maria)
Smält Smör att pensla bröden med
Jasminris för ca 4 personer

Mango Chutney som extra tillbehör

  • Blanda yoghurt och tandoori kryddmix i en skål

  • Gnid in kycklingbenen med tandoorimixen.
    Kladda till det ordentligt :-)
  • Låt stå i kylskåpet en timme eller så, trots att det står på påsen bara några minuter. Bättre att det får "götta" till sig en stund

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Stek kycklingen i ca 20 minuter, sen vänder du runt kycklingdelarna och klickar på några matskedar smör
  • Stek vidare i ca 20 minuter till

  • Att doppa Naanbröd i Indisk yoghurtsås är riktigt smaskigt. Eller bara använda den som sås eller dressing på sallad eller ris
  • Mät upp yoghurt och Raita mix från en påse (mängden står på påsen)
  • Rör ordentligt och låt stå i kylen och vila fram till servering

  • Om du köper färdigt Naanbröd kan du följa instruktionerna på förpackningen. Jag smälte lite smör och penslade mina bröd
    innan jag värmde dem i ugnen (225 grader i ca 7 minuter)

  • Till detta kan du servera kokt jasminris och en klick mango chutney.
    Det blir en härlig blandning av smakerna från myntayoghurten, spiskumminbrödet, den sötstarka chutneyn och de kryddiga tandoorilåren ....

I affären hittar du massor av Indiska smaker .... bara att prova sig fram mellan kryddblandningar och produkter ....