Förbered någon dag innan för bästa smakupplevelse ....
ju längre den får stå och gotta till sig i oljan och vinet, desto bättre

Igår gjorde jag två varianter på tapas korv, båda med otroliga smaker och riktig hetta.
Välj bra korvar, starka varianter och med olika smaker ... prova också Stark korv med vitlök och kapris

Serveras ljummen på tapasbordet eller buffén


Du behöver (svårt att säga till hur många):

ca 300 gram Stark Korv av olika sorter, tex Kabanos, Chorizo, Ölkorvar, Salchichas
1 Solovitlök eller 3-4 klyftor
1 rågad tsk hackad Röd Chili
Bladpersilja, en stor knippa (ca 20-25 gram blad)
2 msk Rödvinsvinäger
4 msk Rödvin
2 msk Chilisås
1-1½ dl Rapsolja
75-100 gram Svarta urkärnade Oliver

  • Riv vitlök eller pressa den
  • Hacka en bit av en röd chili (använd handskar så du slipper oväntade överraskningar om du kliar dig senare.... fniss)

  • Plocka bladen från bladpersiljan och hacka dem lite lätt

  • Värm upp lite av oljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili under några minuter på medelhög värme

  • Tillsätt korven och stek den så att den får färg och börjar släppa ut fett
  • Tillsätt persiljan, resten av oljan, vinet och vinäger

  • Låt alltsammans puttra ihop lite och fyll sedan på med chilisås och oliver

  • Häll över i en kastrull och låt alltsammans småputtra i 15-20 minuter på låg värme

  • När korvröran har kallnat förvarar du den i burk med lock i kylskåpet. Ju längre den får stå desto bättre.
  • Vid servering värmer du på den och dekorerar med färsk bladpersilja