Perfekt som mellanmål på en bit knäckebröd eller som en hel måltid tillsammans med
grovt bröd och färska grönsaker. För er som håller koll på kolhydratintaget
eller tränar mycket är detta verkligen något att ha förberett i kylskåpet när det
blir bråttom. Rikligt med proteiner och mättande för magen !

Jag gillar kombinationen av tonfisken, rödlöken och citronen .....
och för den som vill ha mer salt och peppar är det bara att pudra på i efterhand

Du behöver (räcker till 4 stora mackor) :

200-250 gram Keso
1 burk avrunnen tonfisk i vatten (ca 150 gram)
1 liten Röd Lök
ca 1 tsk färskpressad Citron
½-1 kryddmått Salt
1 kryddmått Vitlökspeppar eller Citronpeppar

  • Låt tonfisken rinna av ordentligt. Allt vatten skall bort så inte röran blir för lös

  • Hacka rödlöken i små bitar (en del tycker bättre om grövre bitar, det väljer du själv)

  • Häll ner keso, tonfisk och hackad lök i en skål
  • Pressa lite färsk citron över

  • Krydda blandningen med salt och peppar
  • Rör ordentligt så att alla smaker blandar sig
  • Smaka av röran och känn efter om du kanske vill ha mer pressad citron i ???
  • Salta och peppra mer .... ja, det kan du göra direkt på mackan eller tallriken sen om det skulle behövas

  • Servera som smörgåspålägg, mellanmål eller del av en hel måltid
  • Plasta in skålen med det som blir över och förvara i kylskåpet flera dagar



Tips :

För ännu mer proteiner i samma röra och ytterligare en smak ....
blanda i kokt, hackat ägg .... MUMS :-)