Snabbt och enkelt tilltugg, kvällsfika, mellanmål eller bara när man är sugen på nåt ....
Påläggen kan ju varieras, men här använde jag skivad rökt kalkon, senap och massor av ost :-)
Ät toasten direkt när de är nygräddade och ytan på brödet fortfarande är krispigt


Du behöver detta i valfri mängd :

Soft Tortilla bröd, stora eller små (jämt antal)
Mjukost (naturell eller med kalkonsmak)
Skivad rökt Kalkon (vanligt smörgåspålägg duger bra)
Din favorit Senap (grov, söt eller stark)
Skivad Ost, gärna smakrik

Torr stekpanna, helst med beläggning (tefal/teflon)

  • Bre mjukost på tortillabröden (det går åt 2 stycken till varje toast)

  • Lägg ett par skivor kalkon på den del som skall ligga underst
  • Smeta på senap i valfri mängd

  • Skiva ost och lägg det över kalkonen och senapen

  • Kanske vill du ha ytterligare lager av kalkon och senap ? Toasten får inte bli för tjocka bara, då hinner de inte bli klar i mitten (så osten smälter sådär härligt ...)

  • Täck bottendelen (med alla påläggen) av ett tortillabröd som du brett mjukost på
  • Tryck till lite så allt klibbar ihop sig

  • Värm en stekpanna UTAN smör eller olja. Pannan ska vara helt torr
  • Lägg i en toast åt gången .... grädda/stek i någon minut, kika lite på undersidan
    så ser du när den behöver vändas. Brödet skall få en fin färg och krispig yta

  • När toasten är stekta på båda sidorna och osten börjar smälta så lyfter du ut "mackorna" och låter dom vila någon minut. Skär sedan med vass kniv i lagom fina mumsbitar :-)

Serveras direkt .... smaskens !