Det finns många härliga potatissorter nu i affärerna. Små fina delikatesspotatisar som blir mjuka och krämiga när du ugnssteker dem. Prova olika sorter tills du hittar din favvo ....

Jag älskar att testa olika oljor, kryddor och örter när jag ugnssteker potatis och dessutom behåller jag skalet på .... alltid lika gott

     

  • Använd hela små potatisar som du lägger i en ugnsfast form
  • Det finns flera sorter att välja mellan och när det är säsong för färskpotatis funkar det lika bra också
  • Använd mycket olja och flingsalt, gärna oljor med smak som tex. citron eller basilika




  • Krydda med örtkryddor, vitlökspeppar, en klick riktigt smör och massor av flingsalt
  • Jag älskar också att skiva ner vitlök och hackade färska örter





  • Sätt ugnen på ca 200 grader och stek potatisen i 20-30 minuter beroende på storlek. Vänd potatisen i fettet lite då och då så all potatis får smak. Se till att potatisen får fin färg i skalet, jag gillar när ytan blir lite krispig
  • Passar till nästan all mat ..... grillat, stekt kött, kyckling eller grönsaksbiffar
  • Använd oljan och fettet som bildas i formen till smakrik sky över potatisen vid servering, där finns många härliga smaker av kryddor och smör