Efter den här helgen med tårtor, godis och bakverk mest hela tiden är det dags att komma in i vardagen igen. Jag har spenderat så mycket tid i köket de sista veckorna att jag nästan tappat lusten att laga mat just nu ....

Då tar man fram det enklaste som finns. Ni har tidigare fått flera recept på snabblagade asiatiska grytor och det är just det som lagas här idag

Jag kallar det: Man tager vad man haver grytor ;-)

Våga testa smaker och ingredienser. Hyllorna är fullproppade med asiatiska smaker. Idag blev det riktigt enkelt, kolla in bilderna och utgå sedan från din egen fantasi

  • Hittade kycklingfilé i frysen som jag tinade lätt och skar i mindre bitar
  • Plockade fram alla ingredienser som jag hittade i skåpet som kunde passa
  • Sambal, soja, grytbas på röd curry, hoisinsås, rödlök, en paprika, cashewnötter och kokosmjölk ......

  • Fräste på kyckling, nötter, lite sambal, hoisin och olja i en stekpanna

  • Stoppade i lite grovhackad rödlök och paprika

  • I med en burk röd curry grytbas och en burk kokosmjölk

  • Fick stå och puttra i 15 minuter och vips hade vi en stark, smakrik kycklingrätt som jag kokade lite ris till !!!


Till fröken Alma vill jag säga: - Det här är ganska nära 13 C .... ha ha ha