Till denna varma Bulgursallad passar de härliga Kryddiga Köttfärsspetten toppenbra.
Glöm inte heller en stor klick Tzatziki .... Man skulle kanske kunna säga att den här bulgursalladen är en Nettan variant av Libanesisk Tabouleh :-)

Bulgur
finns i många olika sorter. Köper du bulgur på de utländska butikerna som finns i nästan varje stad, så är det ett otroligt billigt livsmedel. Prova dig fram vilken sort du gillar bäst

Du behöver till 4 stora portioner:

2 dl bulgur
4 dl vatten
1 tsk salt
½ röd paprika
½-1 dl hackad, fryst persilja (Findus)
2 tomater
1 dl fin hackad purjolök
2 msk olivolja
1 msk citronsaft (färskpressad el. på flaska)
1 tsk salt till slutet

Det finns olika sorters bulgur

Här visar jag två olika sorter på bilden ovan. Välj själv vilken du vill använda, men jag har i detta receptet använt den vänstra (med små pastabitar i) Överst på bilden ser du de två sorterna okokta. Nederst på bilden har du de två sorterna när de är färdigkokta


Koka bulgur enligt följande:

  • Koka upp vattnet med 1 tsk salt i
  • Häll i bulgur och sänk värmen lite
  • Koka i ca 2 minuter och stäng sedan av plattan. Sätt på ett lock och ta kastrullen åt sidan. Nu skall grynen svälla i 5-10 minuter
  • Rör i 2 msk olivolja och låt blandningen stå medan du skär grönsakerna

  • Dela tomaterna på mitten och gröp ur det lösa kärnhuset. Skiva dem och skär sedan småbitar av skivorna

  • Hacka purjolöken och paprikan i fina bitar
  • Blanda nu grönsaker och persilja med din bulgur
  • Pressa över citronsaften och strö 1 tsk salt över salladen
  • Blanda riktigt väl och smaka av. Kanske vill du ha mer salt, citron eller varför inte tillsätta lite citronpeppar.

  • Nu är din Varma Bulgursallad färdig att servera
  • Du kan också spara den i kylskåpet och värma på den när det är dags för middag. Salladen klarar sig flera dagar i kylskåp och kan med fördel ätas både till köttfärsspetten, biffar eller kycklingfilé