Välkommen hit

Idén att samla recept och visa bilder på tillvägagångssätt kom från min dotter som just höll på att flyga ur boet. Vi började förstå att många ungdomar (och vuxna) inte är så hemma i köket, vågar inte prova på eller ursäktar sig med att det inte finns tid eller pengar. Några har svårt att läsa recept, andra kanske har svårt med språket eller sämre ordförståelse .....

Matbloggar finns det tusentals av och mitt mål är inte att mäta mig med dessa .... här hittar du istället enkel mat med vanliga, ofta billiga ingredienser. Här finns också recept som innehåller halvfabrikat och konserver för att även få den mest stressade att laga sin egen mat istället för att köpa "snabbmat" på gatans pizzeria.

Jag hoppas kunna ge tips och idéer för dig som nyss börjat laga mat och behöver lite mer instruktioner än den mer erfarne kocken. Jag samlar nu mina recept på lättlagade rätter och bakverk, med massor av bilder så du ser hur allt går till. Jag kommer också lägga in recept som jag provlagar från reklamblad, tidningar och kokböcker. Det blir därför en salig blandning mellan nyttigt och onyttigt, lätt och svårt, billigt och lite mer kostsamt. Jag fotar allting själv vartefter jag lagar .... skulle någon bild vara tagen från nätet så skriver jag givetvis det

Handla billigt och ge matlagningen lite tid, så kommer du få pengar över till annat. Laga mycket mat, frys in i matlådor och ta fram när det är bråttom .... Tänk ekonomiskt. Är ekonomin skral så handla det billigaste alternativet av varje livsmedel. Ta också för vana att jämföra kilo och literpris, ofta kan man bli lurad av förpackningsstorlek och exponering i butiken. Det går verkligen att komma ner i pris bara man är medveten om sina val och i vilken butik man handlar i. Skulle inte ekonomin vara ett hinder ? Använd då istället lokalproducerade och ekologiska varor istället för de jag använder i mina recept :-)

Har du frågor eller kommentarer så skriv gärna efter respektive inlägg.
Jag rekommenderar att du läser igenom hela receptet innan du kör igång, så du har allt förberett vid start. Jag är inte utbildad inom mat och bak utan skriver bara utefter mina egna erfarenheter .... så kom gärna med tips om du vill dela med dig

//   Nettan